persoonlijk en betrokken, voor elk budget

Roze uitvaart - homovriendelijke uitvaart

Homomannen, lesbische vrouwen en transgenders gaan weliswaar net zo gewoon dood als anderen, hun leven zag er vaak wel anders uit. In elke levensfase (óók in de laatste) kan een homoseksuele leefstijl verschillende aandacht behoeven.

 

Dé homo- of lesbische uitvaart bestaat niet

Het gaat bij een roze uitvaart niet over een roze kist, roze rouwauto, al is dat natuurlijk ook te realiseren. Het gaat om veel subtielere zaken, zoals een vriendenkring die fungeert als familie; de betrokkenheid van partners en ex-partners; de eventueel gevoelige familiebanden door een ingewikkelde coming out; etc.

 

Het team van Zielhuis Uitvaart is ervaringsdeskundig en heeft kennis en oog voor specifieke LHBT aspecten. Hierdoor weten we op natuurlijke wijze aan te sluiten en kunt u ongecompliceerd met ons bespreken wat aandacht behoeft en welke accenten u wilt leggen tijdens het afscheid.

 

Zielhuis Uitvaart is initiatiefnemer en eigenaar van rozeuitvaart.nl, een informatieve site voor homo's, lesbo's en transgenders.


 • Ervaringen roze uitvaart theo

  In mijn jonge jaren liep je er niet mee te koop dat je homoseksueel was. Ik leef wat dat betreft nog een beetje in twee werelden. Die van mijn familie en die van mijn vrienden. Ik heb mijn beste vriend Joop verteld hoe het geregeld mag worden als ik dood ben. Laat mijn familie de uitvaart maar organiseren. Joop organiseert een apart afscheid, eentje waar plek is voor al mijn vrienden. Ik denk dat die gezelliger wordt.. 
  Theo

 • Ervaringen roze uitvaart simone

  Toen mijn vriendin overleed vond ik het ontzettend fijn om te kunnen overleggen met iemand die gevoelsmatig dichtbij staat, iemand voor wie homoseksualiteit gesneden koek is.
  Simone

 

 • Zielhuis Uitvaart   Utrechtsedwarsstraat 85c  1017 WD Amsterdam
  Bij overlijden zijn wij dag en nacht bereikbaar  06 267 930 77 
  info@zielhuis-uitvaart.nl