persoonlijk en betrokken, voor elk budget

Crematie in Amsterdam

 

Zielhuis Uitvaart verzorgt zowel crematies als begrafenissen in Amsterdam

De Nieuwe Ooster, De Nieuwe Noorder, Zorgvlied hebben een crematorium op de begraafplaats. Er wordt ons vaak gevraagd wat het milieu meer belast: begraven of cremeren? Volgens onderzoek maakt dat nauwelijks uit. Begraven legt meer beslag op de ruimte, cremeren meer op energie. Het zijn vaak gevoelsmatige aspecten die de uiteindelijke keuze bepalen. Een crematie is goedkoper dan een begrafenis.

Cremeren in Amsterdam

Zielhuis Uitvaart werkt samen met alle crematoria in Amsterdam. Ook crematoria in de omgeving van Amsterdam behoren tot ons werkgebied, zoals Crematorium Westerveld in Driehuis, Crematorium Haarlem, Crematorium Zaanstad, Uithoorn of Haarlemmermeer. Voor een budget uitvaart maken wij vaak gebruik van Crematorium Amersfoort.

Alternatieve afscheidslocatie voor crematie

Het is mogelijk om de afscheidsbijeenkomst of de condoleance in een andere locatie dan de aula van het crematorium te houden, op een plek waar u graag komt. Een kerk, theater, culturele ruimte, boot of restaurant nodigt uit tot een intieme bijeenkomst, met ruimte en tijd om te herdenken en elkaar te ontmoeten. Zielhuis Uitvaart heeft een uitgebreid aanbod van alternatieve afscheidslocaties.
U kunt er voor kiezen om met een kleinere groep mensen naar het crematorium te gaan. Zorgvlied biedt de mogelijkheid om met een grote groep mensen lopend over de prachtige begraafplaats uw dierbare naar het Crematorion te begeleiden. Veel crematoria hebben de mogelijkheid om mee te gaan naar de ovenruimte, dit moet altijd wel van te voren worden aangevraagd.

Cremeren in de avonduren

Het is mogelijk om de crematie te houden in de avonduren. Belangstellenden moeten vaak van ver komen en door de week kan niet iedereen vrij krijgen van het werk. Een uitvaart in de avond kan dan uitkomst bieden.
Voor een avondcrematie wordt een extra toeslag in rekening gebracht.

Crematiekosten

Zielhuis Uitvaart informeert u graag over de prijzen, faciliteiten en de mogelijkheden van de verschillende crematoria in Amsterdam en omgeving. Belt u ons gerust om te bepalen welk crematorium het beste past bij uw wensen en budget : 06 267 930 77

Hoe gaat cremeren?

Het cremeren van een lichaam duurt anderhalf uur. Elke overledene wordt afzonderlijk gecremeerd. Bij de invoer in de oven wordt er een vuurvast steentje met een uniek nummer op de kist geplaatst. Na het crematieproces worden de resten verzameld. De grove resten worden gemalen door de cremulator, de asmolen. De edele metalen worden verzameld en aan de Landelijke Vereniging Crematoria (LVC) gegeven. De opbrengsten daarvan gaan naar een goed doel.

Na de crematie

Na de crematie kan de as niet meteen mee naar huis genomen worden. Volgens de wet moet het crematorium de as een maand bewaren. Daarna kunt u zelf bepalen wat u met de as willt doen. U ontvangt van het crematorium ongeveer 2-3 weken na de uitvaart een formulier waarop u kunt aangeven welke bestemming u aan de as wilt geven.

De as kunt u uitstrooien op een plek die iets voor u betekent. U kunt de as in een urn bewaren, in een urnengraf of gedenkmuur plaatsen of bijzetten in een bestaand graf, laten uitstrooien of bijvoorbeeld in een sierraad laten verwerken.

 

Crematoria in Amsterdam

De Nieuwe Ooster Amsterdam-Oost
De Nieuwe Noorder Amsterdam-Noord
Uitvaartpark Westgaarde Amsterdam-Osdorp
Crematorion Zorgvlied Amsterdam-Zuid

 

Crematoria in de omgeving van Amsterdam

Westerveld Driehuis
Crematorium Haarlem Haarlem-Noord
Crematorium Zaanstad Zaandam
Den en Rust Bilthoven
Crematorium Amersfoort Amersfoort
Crematorium Haarlemmermeer Haarlemmermeer
  • Zielhuis Uitvaart   Utrechtsedwarsstraat 85c  1017 WD Amsterdam
    Bij overlijden zijn wij dag en nacht bereikbaar  06 267 930 77 
    info@zielhuis-uitvaart.nl