Wat te doen bij overlijden? Uitvaart regelen, Amsterdam

Bij overlijden

Wij kunnen zo snel mogelijk naar u toe komen, maar misschien heeft u behoefte om eerst met elkaar te zijn.

Hier kunt u lezen wat te doen in specifieke situaties.

 

Zielhuis Uitvaart is 24|7 bereikbaar, ook ’s nachts: 06 267 930 77

 • We stemmen af waar en hoe laat u ons verwacht.

 • Pas als de arts geweest is kan de laatste verzorging worden gegeven. U kunt, waar nodig met onze hulp en uitleg, uw dierbare zelf wassen en aankleden of meehelpen. Als dit om welke reden dan ook niet gewenst of mogelijk is, geven wij deze laatste zorg.

 • U bepaalt de plaats van opbaren, dat kan thuis in de vertrouwde omgeving, in een uitvaartcentrum bij het crematorium of de begraafplaats of in een 24-uurskamer. Wij informeren u over de mogelijkheden en zorgen voor de overbrenging naar de opbaarplek van uw keuze.

 • Vaak worden de eerste details van de begrafenis of crematie op dezelfde dag besproken, maar soms is dat te zwaar en maken we een afspraak voor de volgende dag. 

 

Uitvaart voorbereiden

Met degenen die zorgdragen voor het afscheid gaan we om tafel zitten. Dat kunnen familieleden zijn, maar natuurlijk ook vrienden. Allereerst gaat het om de sfeer van het afscheid: wat past bij het leven van degene van wie u afscheid neemt? Hoe komt dat tot uiting? Heeft de overledene speciale wensen besproken? En wat is voor u als betrokkenen belangrijk?

 

De eerste praktische zaken worden vastgesteld, zoals de dag van de uitvaart, de afscheidslocatie, wel/geen rouwbezoek. Allemaal informatie die nodig is voor de rouwkaart, die meestal de volgende dag gedrukt en verzonden wordt.

 

Wij ondersteunen u stapsgewijs om samen de uitvaart op eigen wijze vorm te geven. Een afscheid dat past bij de overledene en troost biedt aan degenen die achter blijven.

 

 • Ervaringen uitvaart regelen francine

  Wij zijn zo’n rommelfamilie. Alles op z’n tijd en op onze manier. Daarom was het prettig dat Wilma ons de tijd gaf, maar wel elke dag langskwam om te kijken of alles gebeurde. Met kleine porties ‘huiswerk’ organiseerden we samen een heel mooi afscheid!

  Francine

 

Is een overlijden binnen afzienbare tijd te verwachten?

 • Maak een afspraak voor een vrijblijvend voorgesprek.

 • Sla ons telefoonnummer vast op in uw (mobiele) telefoon.

 

 

 • Zielhuis Uitvaart   Utrechtsedwarsstraat 85c  1017 WD Amsterdam
  Bij overlijden zijn wij dag en nacht bereikbaar  06 267 930 77 
  info@zielhuis-uitvaart.nl